Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Misdadigers spelen hoofdrol in Indiase film

Shownieuws

Bollywood maakt een film met misdadigers als acteur. In 'Pakad' (De vangst) moeten Shyam Jatav en de vrouwelijke bandiet Neelam de hoofdrollen spelen.

(Novum/AP) - Bollywood maakt een film met misdadigers als acteur. In 'Pakad' (De vangst) moeten Shyam Jatav en de vrouwelijke bandiet Neelam de hoofdrollen spelen. Momenteel zitten zij in de gevangenis. Regisseur Krishna Mishra wil hen voor de duur van de opnamen op borgtocht vrij krijgen.

Verdere rollen worden ingevuld door Malkhan Singh, Maan Singh en Mohar Singh, die ooit het noorden en midden van India terroriseerden. Zij werden in verband gebracht met geweld en intimidatie. Sinds zij zich aan de politie hebben overgegeven, zouden zij de wet niet meer overtreden. De drie mannen hebben zich net als andere criminelen zelfs met politiek beziggehouden.

Al eerder zijn films gemaakt over de Indiase schurken of dacoits. Volgens regisseur Mishra is het bijzondere van zijn productie dat hij de bandieten op een realistische manier uitbeeldt. Sinds hij ze heeft leren kennen, begrijpt de filmmaker waarom de bandieten de wapens hebben opgenomen. "Ik ontdekte dat zij net zo waren als andere mensen, maar de omstandigheden maakten van hen gevreesde dacoits."

Het scenario van de film is geschreven door M.C. Dwivedi, de vroegere politiechef van de deelstaat Uttar Pradesh waar de bandieten actief waren. De opnamen beginnen in oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen