Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anti-oorlogsconcert in New York uitverkocht

Shownieuws

Michael Stipe, Moby en Susan Sarandon behoorden maandagavond tot de hoofdacts tijdens een anti-oorlogsconcert in New York. Het concert was uitverkocht.

(Novum/AP) - REM-zanger Michael Stipe, Moby en actrice Susan Sarandon behoorden maandagavond tot de hoofdacts tijdens het anti-oorlogsconcert 'Bring 'em home now!' in New York. Maandag was het precies drie jaar geleden dat Irak werd binnengevallen. De organisatoren willen dat de Verenigde Staten hun troepen terugtrekken uit het land.

De opbrengst van het concert gaat naar organisaties die tegen de oorlog zijn, waaronder 'Gold Star families for peace'. Deze organisatie is mede opgericht door Cindy Sheehan. Sheehan, wier zoon is omgekomen in Irak, trok vorig jaar internationale aandacht met haar maandenlange protestactie bij de ranch van president Bush in Texas.

Tijdens een persconferentie voor het concert zei Sheehan blij te zijn om te zien dat steeds meer jongeren bij de acties tegen de oorlog betrokken raken.

Actrice Sarandon zei dat artiesten een grote rol spelen in de anti-oorlogscampagne. Door aanwezig te zijn bij het concert, maar ook door de films die Hollywood uitbrengt. "Kijk naar 'Syriana' en 'Good night, and good luck'', zei de actrice, verwijzend naar twee recente films die oorlog en censuur als onderwerp hebben.

De 59-jarige actrice zei dat ze onder de indruk was van Sheehan die 'een gezicht heeft gegeven' aan de campagne tegen de oorlog. Sarandon vertelde in bespreking te zijn over het verfilmen van het verhaal van Sheehan.

Alle drieduizend kaartjes voor het 'Bring 'em home now!'-concert waren verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen