Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Servië-Montenegro ziet af van Eurovisiesongfestival

Shownieuws

Servië-Montenegro doet definitief niet mee aan het Eurovisiesongfestival. Servische juryleden hebben hun Montenegrijnse collega's van partijdigheid beschuldigd.

(Novum/AP) - Servië-Montenegro doet definitief niet mee aan het Eurovisiesongfestival, vanwege een bittere ruzie over de inzending. Dat heeft de Servische staatstelevisie maandag laten weten. Servische juryleden die de nationale inzendingen beoordeelden hebben hun Montenegrijnse collega's van partijdigheid beschuldigd.

Het Montenegrijnse liedje 'Geen naam' werd eerder deze maand uitgekozen om de unie te vertegenwoordigen. Servië eiste echter een herstemming. Montenegro weigerde en na dagenlange onderhandelingen werd besloten helemaal geen liedje in te zenden. De organisatie van het songfestival werd maandag officieel van die beslissing op de hoogte gesteld. Kroatië neemt de plaats van Servië-Montenegro in.

Servië-Montenegro krijgt mogelijk een boete van maximaal 23.000 euro en kan ook voor drie jaar worden uitgesloten van het Europese zangfestijn, dat op 20 mei plaatsheeft. Een dag later stemmen de Montenegrijnen in een referendum over afscheiding van Servië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen