Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikanen verkiezen actie boven komedie

Shownieuws

Het Amerikaanse bioscooppubliek koos het afgelopen weekeinde voor het eerst in weken voor actie en spanning. 'V for vendetta' staat eerste in de box office.

(Novum/AP) - Het Amerikaanse bioscooppubliek koos het afgelopen weekeinde voor het eerst in weken voor actie en spanning in plaats van komedie. 'V for vendetta' staat deze week op de eerste plaats in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet in de Verenigde Staten. De film bracht ruim 21 miljoen euro in het laatje.

'V for vendetta' is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal van Alan Moore. De film speelt zich af in Engeland in een verre toekomst, waar een totalitair regime aan de macht is. De geheimzinnige gemaskerde man 'V' gaat de strijd aan met de regering. Hij vindt een bondgenoot in de jonge Evey, nadat hij haar van de dood heeft gered. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Hugo Weaving ('The Matrix', 'Lord of the rings') en Natalie Portman ('Star wars', 'Closer'). De schrijvers van de 'The Matrix'-trilogie hebben het stripverhaal bewerkt tot filmscript.

De romantische komedie 'Failure to launch' werd door 'V for vendetta' van de eerste naar de tweede plaats verdreven. Deze film bracht dertien miljoen euro op. De komedie vertelt het verhaal van een 30-jarige man die nog bij zijn ouders woont. Hij vermoedt dat zij hem het huis uit proberen te krijgen door hem te koppelen aan een vrouw. De hoofdrollen worden gespeeld door Matthew McConaughey en 'Sex and the city'-actrice Sarah Jessica Parker.

De familiefilm 'The shaggy dog' was goed voor elf miljoen euro en staat daarmee derde in de box office. 'Thank you for smoking', die de tabaksindustrie op de hak neemt, beleefde een sterke opening. De film draaide in slechts vijf bioscopen en bracht ruim 213 duizend euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen