Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Straten van Caracas gevuld met naakte mensen

Shownieuws

Naakte lichamen bepaalden zondag het straatbeeld in Caracas. Meer dan 1500 Venezolanen poseerden zonder kleren voor de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick.

(Novum/AP) - Naakte lichamen bepaalden zondag het straatbeeld in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Meer dan 1500 mensen poseerden zonder kleren voor de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick. De fotograaf liet de modellen in verschillende standen staan en liggen voor het standbeeld van de vrijheidsstrijder Simon Bolivar. Tunick is in de Verenigde Staten meerdere malen gearresteerd voor deze manier van kunst maken.

Tunick fotografeert sinds 1992 groepen naakte mensen op publieke plaatsen overal ter wereld. Hij roept zijn aanwijzingen via een megafoon. Iedereen die voor Tunick poseert, doet dit vrijwillig. Volgens de fotograaf is het voor de modellen belangrijk om los te komen van schaamtegevoelens en er rekening mee te houden dat ze soms in vervelende poses op het asfalt moeten liggen. Een 23-jarige student uit Venezuela zei dat hij in het begin nerveus was, maar zich vrij voelde toen hij moest poseren. "Er hing een heel goede sfeer en veel positieve energie. Ik voelde me bevrijd."

Tunick zei achteraf dat hij het moeilijk werken vond. "Het duurde wat langer omdat de mensen zo uitbundig waren. Maar ik heb de foto's gemaakt die ik wilde maken." Volgens de fotograaf vertegenwoordigt het menselijk lichaam schoonheid, liefde en vrede. "Er was heel veel schoonheid, liefde en vrede in de mensen te zien vandaag." Tunick zei verder dat hij blij was met de verschillende soorten mensen die in Venezuela wilden meewerken. "Ik wil ook dat gekleurde mensen te zien zijn op mijn foto's. Deze keer had ik veel geluk." Alle modellen krijgen een kopie van de foto als beloning voor hun werk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen