Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lionel Richie betuigt solidariteit aan Libië

Shownieuws

De Amerikaanse popzanger Lionel Richie heeft een solidariteitsbezoek gebracht aan Libië. "Libië, ik houd van jullie. Ik kom terug", riep de 56-jarige zanger.

De Amerikaanse popzanger Lionel Richie heeft een solidariteitsbezoek gebracht aan Libië. "Libië, ik houd van jullie. Ik kom terug", riep de 56-jarige zanger aan het einde van zijn optreden zaterdag, dat plaatsvond met het verwoeste voormalige huis van leider Moammar Gadhafi op de achtergrond.

De woning werd twintig jaar geleden gebombardeerd door de Verenigde Staten. Het concert, waaraan de Spaanse operasterren José Carreras en Ofelia Sala meewerkten, werd gegeven om het bombardement te herdenken, meldt persbureau Reuters.

Het publiek in de Libische hoofdstad Tripoli bestond uit duizend diplomaten en hoge ambtenaren van de Libische overheid. De Amerikaanse bombardementen vonden in 1986 plaats als vergelding voor de aanslag op een discotheek in West-Berlijn. Daarbij kwamen twee Amerikaanse militairen en een Turkse vrouw om het leven. Die aanslag zou zijn gepleegd op last van Gadhafi. Bij het bombardement op Tripoli kwamen ongeveer veertig mensen om.

De voormalige 'schurkenstaat' is in Washington weer in tel sinds Gadhafi in december 2003 openlijk afstand deed van pogingen om massavernietigingswapens te verwerven en de plaatsen waar daaraan werd gewerkt openstelde voor internationale inspectie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen