Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steve Brown laaiend op Barend en Van Dorp

Shownieuws

Steve Brown is woedend op Barend en Van Dorp. In hun programma zou de ex-drugscrimineel onterecht in verband zijn gebracht met de afpersing van John de Mol.

Steve Brown is woedend op Barend en Van Dorp. In hun Talpa-programma wordt de ex-drugscrimineel onterecht in verband gebracht met de afpersing van John de Mol, schrijft hij op zijn weblog. In februari sprak misdaadjournalist Bas van Hout in het programma over ene 'B.' Daarmee wordt Brown bedoeld, schrijft deze.

De Mol zou enkele jaren geleden zijn afgeperst door Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. Deze zou hem hebben bedreigd met het ontvoeren van zijn zoon. "Daar heeft Holleeder niets mee te maken", zei Van Hout bij Barend en Van Dorp. Wel zou De Mol hem hebben verzocht niet meer over 'B.' te schrijven om geen olie op het vuur te gooien. Brown, die een langlopend conflict heeft met Van Hout, denkt dat deze hem de schuld in de schoenen wil schuiven om zo Holleeders straatje schoon te vegen.

Brown werd in 1999 voor zijn woning in Amsterdam neergeschoten. Die aanslag zou te maken hebben met zijn getuigenis tegen de moordenaar van drugsbaas Klaas Bruinsma. Brown voelt zich bedreigd door de publiciteit in Barend en Van Dorp, meldt hij. Direct na de uitzending schreef hij hun al een brief. Hij kreeg geen antwoord. "Indien u wederom niet reageert, ga ik ervan uit dat u niet te goeder trouw handelt in deze, aangezien ik deze zaak beschouw als een levensbedreigende", schrijft de ex-crimineel in zijn tweede brief.

"Als ik het niet ben, kunnen Barend en Van Dorp dit gewoon op mijn herhaalde verzoek aan mij berichten", licht Brown aan Novum Nieuws toe. "Immers, daarmee wordt niet bekend wie zij dan wel bedoelen en dan wordt er onmiddellijk klaarheid gebracht tegenover mij."

Van Hout was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

Brown, die in de jaren negentig voor Veronica het misdaadprogramma 'Zware jongens' presenteerde, heeft ook ruzie met andere misdaadjournalisten. Eerder liet John van den Heuvel aan Novum Nieuws weten dat hij de vroegere drugsbaron niet serieus neemt. "Die man is niet goed." Wel had hij de bewaking van RTL Nederland gewaarschuwd dat die rekening moest houden met de komst van een verongelijkte kijker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen