Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Smiths komen voor geen prijs weer bij elkaar

Shownieuws

Zelfs voor vier miljoen euro willen The Smiths geen reünie houden. Dat bedrag kregen de oud-bandleden vorig jaar aangeboden om samen op te treden. Tevergeefs.

Zelfs voor vier miljoen euro willen The Smiths geen reünie houden. Dat bedrag kregen de oud-bandleden vorig jaar aangeboden om samen op te treden op een Amerikaans muziekfestival, maar zij weigerden. Het gaat niet om het geld, zegt zanger Morrissey in het Britse muziektijdschrift NME. "Ik doe wat ik doe omdat het alles is wat ik ben."

Vorige week zong de 46-jarige Brit zes nummers van The Smiths tijdens een optreden. Dat deed hij aan het begin van zijn solocarrière nog niet. "Maar toen realiseerde ik mij dat deze songs aan niemand anders toebehoren. Niemand zal ze zingen met zoveel gevoel als ik en niemand zal ze zoveel betekenis geven als ik."

Morrissey brak in 1983 door met The Smiths. Dankzij zijn teksten en de gitaarlijnen van Johnny Marr groeide de band in de jaren tachtig uit tot een invloedrijke act. Albums als 'The Smiths' (1984) en 'The queen is dead' (1986) worden beschouwd als klassiekers in de popmuziek. Vlak nadat gitarist Marr de band in 1987 verliet, hielden The Smiths op te bestaan.

Morrissey geeft op 10 april een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen