Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten doet haar huiswerk niet

Shownieuws

Carice van Houten bereidt zich vrijwel nooit voor op rollen. "Ik lees natuurlijk het script wel", zegt de 29-jarige actrice, die twee Gouden Kalveren won.

Carice van Houten bereidt zich vrijwel nooit voor op rollen. Dat vertelt de 29-jarige actrice in het maartnummer van Nobiles magazine. "Ik lees natuurlijk het script wel, en ik repeteer met de andere acteurs, maar verder bereid ik het niet voor." Zij laat het liever van het moment afhangen. "Ik weet niet of het luiigheid is of mijn manier van werken, maar ik doe het nu jaren zo, dus ik denk toch het laatste."

De methode-Carice heeft goede resultaten niet in de weg gestaan. De actrice won tweemaal een Gouden Kalf, de belangrijkste Nederlandse filmprijs.

Van Houten is momenteel te zien in de speelfilm 'Ik omhels je met duizend armen', naar een boek van Ronald Giphart. In deze productie is de actrice naakt te bewonderen. "In het begin is het natuurlijk gênant om in je blote kont op de set te staan", zegt de actrice in het interview. "We hebben er heel hard om gelachen, dus eigenlijk was het heel leuk."

Verder vertelt Van Houten dat er momenteel iemand is die zij 'heel lief' vindt. Meer wil zij niet kwijt over een mogelijke relatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen