Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producer wil geld zien van James Blunt

Shownieuws

James Blunt is verwikkelt in een ruzie over royalty's. Een producent die hem zegt te hebben geholpen vindt dat hij recht heeft op geld van de zanger.

James Blunt is verwikkeld in een ruzie over royalty's met een producent die zegt de zanger te helpen geholpen. Dat meldt de Britse omroep BBC zaterdag. Lukas Burton zegt dat hij Blunt voor zijn grote doorbraak heeft begeleid, maar dat de ster hem liet vallen zodra andere 'grote figuren' uit de muziekindustrie hem benaderden.

De woordvoerster van Blunt zegt dat het normaal is dat dergelijke berichten opduiken. "Het is een soort traditie dat als een album groot wordt, alles en iedereen het succes wil claimen." Verdere details wilde ze niet geven.

Blunts debuutalbum 'Back to Bedlam' ging alleen al in Groot-Brittannië twee miljoen keer over de toonbank. Onlangs was de zanger de eerste Britse artiest in negen jaar die een nummer 1-hit scoorde in de Verenigde Staten.

Het gaat om royalty's voor zes nummers, maar niet om de grootste hit van het album, 'You're beautiful'. "Ik heb al mijn tijd, energie en toewijding in dit album gestopt", zegt Burton. "Het is alleen jammer dat mijn bankrekening en mijn familie er niet van profiteren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen