Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Modeontwerper van Jackie Kennedy overleden

Shownieuws

Oleg Cassini is vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden. Cassini was de vaste modeontwerper van presidentsvrouw Jackie Kennedy. Haar stijl is veel gekopieerd.

(Novum/AP) - Oleg Cassini is overleden. Hij was de vaste modeontwerper van de Amerikaanse presidentsvrouw Jackie Kennedy. Met haar kleding heeft zij in de jaren zestig een stijl neergezet die tot op de dag van vandaag gekopieerd wordt door vrouwen op de hele wereld.

Cassini overleed vrijdag op 92-jarige leeftijd in zijn huis op Long Island, New York.

Haar rechtlijnige jurkjes, nauwe kokerrokjes, mantelpakjes, pillbox-hoedjes en grote zonnebrillen maakten van Jackie Kennedy een stijlicoon. De presidentsvrouw droeg kleding van verschillende ontwerpers, maar het grootste deel van haar outfits kwamen van de hand van Cassini.

John F. Kennedy zou zijn vrouw hebben geadviseerd om zich voor haar kleding hoofdzakelijk tot Cassini te wenden. Volgens Cassini leek het de president een goed idee om zo een stijlbeeld te creëren. De couturier was al jaren een vriend van de familie.

Cassini werd in 1913 in Parijs geboren als zoon van rijke Russische immigranten. Hij groeide op in Italië. In 1936 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij onder meer werkte als ontwerper in de Paramount-filmstudio's. Hij heeft naast Jackie enkele van Hollywoods beroemdste sterren gekleed, onder wie Natalie Wood, Marilyn Monroe en Grace Kelly, met wie hij ooit verloofd was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen