Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rudi Carrell is niet bang voor naderende dood

Shownieuws

Rudi Carrell houdt er rekening mee dat hij niet lang meer zal leven. In verschillende interviews zegt hij dat zijn artsen hem nog een paar weken gegeven hebben.

Rudi Carrell houdt er rekening mee dat hij niet lang meer zal leven. In verschillende interviews vertelde hij dat zijn artsen hem nog een paar weken gegeven hebben. De 71-jarige tv-persoonlijkheid heeft sinds vorige zomer longkanker.

Carrell is niet bang voor de dood, vertelt hij aan Volkskrant Magazine. "Zeker niet nu ik me er een jaar op voor heb kunnen bereiden. Bovendien ben ik doodmoe. Als ik nu sterf, dan denk ik: oh wat fijn, nu kan ik heel, heel lang slapen."

Hij zegt door zijn naderende dood vooral te beseffen dat hij een goed leven heeft gehad. "Ik heb zo'n mooi leven gehad, och! Ik ben dankbaar, voor wat ik heb, wat ik heb gezien, wat ik heb kunnen maken," vertelt hij. "Het enige wat ik deze dagen denk, is: wat was het allemaal fantastisch."

Carrell, wiens echte naam Rudolf Wijbrand Kesselaar luidt, geniet vooral in Duitsland grote bekendheid. Hij brak in 1959 met de 'Rudi Carrell Show' door op de Nederlandse televisie. Vooral zijn optreden als bewoner van een onbewoond eiland met een aapje en een zeemeermin wist het publiek te beroeren. Toen Radio Bremen in 1965 interesse toonde, ging hij ook in Duitsland aan de slag. In de jaren zeventig kwam er een Duitse versie van de 'Rudi Carrell Show'. Vele shows en programma's volgden.

Vanwege zijn bijdrage aan de Nederlands-Duitse betrekkingen is Carrell benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Vorige maand ontving de entertainer de Gouden Camera, de hoogste onderscheiding van de Duitse media, voor zijn levenswerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen