Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shakira vereeuwigd met standbeeld

Shownieuws

Shakira, de koningin van de Latijns-Amerikaanse popmuziek, wordt vereeuwigd met een standbeeld in haar geboortestadje Barranquilla in Colombia.

(Novum/AP) - Shakira, de koningin van de Latijns-Amerikaanse popmuziek, wordt vereeuwigd met een standbeeld in haar geboortestadje Barranquilla in Colombia. Het is ontworpen door de Duitse beeldhouwer Dieter Patt. Na een ontmoeting met Shakira tijdens haar wereldtournee besloot hij een afbeelding van haar te maken.

Patt is ruim een jaar met het kunstwerk bezig geweest. Het is vijf meter hoog en weegt ongeveer 4500 kilo, grofweg 95 keer zoveel als Shakira in het echt weegt. Zondag komt het in Barranquilla aan.

Shakira heeft het beeld in november gezien. "Als mensen hiernaar kijken, wil ik niet dat ze aan mij denken, maar aan alle jonge meisjes in Barranquilla dat haar dromen najaagt", zei de zangeres.

Shakira brak in 1996 in Latijns-Amerika door met het Spaanstalige album 'Pies descalzos'. Wereldwijde roem verwierf ze met de nummers 'Whenever wherever' en 'Underneath your clothes' van de cd 'Laundry service'. Vorig jaar bracht ze Spaans- en Engelstalige cd's uit: 'Fijacion oral 1' en 'Oral fixation, vol 2'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen