Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spiderman praat nu ook Arabisch

Shownieuws

Deze maand is de eerste strip over de Amerikaanse superheld in het Arabisch verschenen. Volgende week komt ook de Arabische editie van de Fantastic Four uit.

Spiderman gaat naar het Midden-Oosten. Deze maand is de eerste strip over de superheld in het Arabisch verschenen. Dat meldt de website AME Info uit de Verenigde Arabische Emiraten. Volgende week komt ook de Arabische editie van de Fantastic Four uit.

Niet eerder werden de edities van de Amerikaanse uitgeverij Marvel Comics in het Midden-Oosten uitgegeven. In dertien Arabische landen, waaronder Libanon en Egypte, kunnen kinderen nu de bovennatuurlijke avonturen beleven van de Marvel-helden. Superman, die in de Verenigde Staten wordt uitgegeven door DC Comics, werd al wel in het Arabisch gepubliceerd.

Spiderman, die bestaat sinds 1962, is het geesteskind van Stan Lee en Steve Ditko. In de strip wordt de sukkelige scholier Peter Parker gebeten door een radioactieve spin, waarna hij krachten van het diertje krijgt. Aanvankelijk gebruikt hij zijn gave om geld te verdienen. Na de moord op zijn oom besluit Spiderman met zijn gave mensen te helpen.

De eerste strip over de Fantastic Four werd in 1961 gemaakt door Lee en Jack Kirby. Daarin is te zien hoe de raket van wetenschapper Reed Richards en zijn medewerkers terechtkomt in een kosmische wolk. Daardoor veranderen de vier ruimtereizigers in een onzichtbare vrouw, een uitrekbare man, een levende toorts en een ijzersterk monster.

Op basis van beide stripverhalen zijn succesvolle Hollywood-films gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen