Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Single Idols-winnares Raffaëla platina

Shownieuws

De eerste single van Idols-winnares Raffaela komt maandag op 1 binnen in de Mega top 100 en is volgens Sony BMG nu al platina.

Single Idols-winnares Raffaëla platina

De single 'Right here, right now' van 'Idols'-winnares Raffaëla heeft de platina status bereikt. Het nummer komt maandag op één binnen in de Mega Top 100. Dat meldt haar platenmaatschappij Sony BMG. De platenmaatschappijen krijgen de hitlijst vrijdag al binnen.

De single ligt vanaf vrijdag in de winkel, maar kan sinds afgelopen zaterdag tegen een vergoeding worden gedownload via de website van 'Idols'. Dat zou inmiddels 45 duizend keer zijn gebeurd. Vrijdag levert Sony BMG 35 duizend singles aan platenwinkels. Ook deze leveringen tellen mee voor de status van het nummer. Het aantal downloads en de uitleveringen is voldoende voor de platina status, die in Nederland wordt bereikt bij een verkoop van zestigduizend exemplaren.

De 22-jarige Raffaëla won afgelopen zaterdag de finale van 'Idols'. Zij versloeg Floortje met 58 procent van de stemmen. Het is niet de eerste keer dat 'Right here, right now' met succes is uitgebracht. De winnares van de Zweedse 'Idols', Agnes Carlsson, kwam er ook op de eerste plaats mee binnen in de hitlijsten. Zij bleef zes weken op die toppositie staan en werd uiteindelijk beloond met een platina plaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen