Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rudi Carrell maakt geen grappen meer over islam

Shownieuws

Rudi Carrell durft geen grappen meer te maken over moslimfundamentalisten. In een sketch van zijn programma uit 1987 werd ayatollay Khomeini met bh's bekogeld.

Rudi Carrell durft geen grappen meer te maken over moslimfundamentalisten. Dat zegt de 71-jarige presentator in ruste in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

In een sketch van zijn programma uit 1987 werd de Iraanse leider Khomeini met bh's bekogeld. Carrell zegt 'in geen geval' ooit nog zo'n grap maken. "De mensen in de islamitische landen reageren tegenwoordig totaal hysterisch op zulke humor."

Wel zegt Carrell dat er geen grens is aan zijn humor. "Zolang ik erom kan lachen, vind ik alles leuk." Ook grappen over gehandicapten moeten kunnen, vindt de Nederlander. "Veel van mijn grappen waren wel op het randje, maar de gehandicapten moesten altijd lachen."

Carrell, wiens echte naam Rudolf Wijbrand Kesselaar is, geniet vooral in Duitsland bekendheid. Hij brak in 1959 met de 'Rudi Carrell Show' door op de Nederlandse televisie. Vooral zijn optreden als bewoner van een verder onbewoond eiland met een aapje en een zeemeermin wist het publiek te beroeren. Toen Radio Bremen in 1965 interesse toonde, ging ook in Duitsland zijn carrière van start. In de jaren zeventig kwam er een Duitse versie van de 'Rudi Carrell Show'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen