Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste vrouw Johnny Cash schrijft boek

Shownieuws

De eerste vrouw van Johnny Cash heeft een boek geschreven over haar leven met de countrylegende. 'I walked the line' komt begin volgend jaar uit.

(Novum/AP) - Vivian Liberto Distin, de eerste vrouw van Johnny Cash, heeft een boek geschreven over haar leven met de Amerikaanse countryzanger. Het boek met de titel 'I walked the line' komt begin volgend jaar uit. De schrijfster overleed vorig jaar, vlak na het afronden van de verhandeling.

De titel van het boek is afgeleid van de hit 'I walk the line'. De in 2003 overleden Cash schreef dit nummer over Distin. De titel is ook gebruikt voor de Cash-film 'Walk the line'. Dat verhaal gaat over de liefde tussen Cash en zijn tweede vrouw, de zangeres June Carter Cash. De film won Golden Globes voor de rollen van Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon en in de categorie 'beste musical of komedie'. Witherspoon kreeg ook een Oscar voor haar rol.

Het boek van Distin is gebaseerd op de 'duizenden brieven' die Cash en zijn eerste vrouw schreven voor ze trouwden. Cash was toen in het buitenland actief voor de Amerikaanse luchtmacht. "De brieven tonen de echte man, zonder de vertroebelingen van de drugs", zegt medeschrijver Ann Sharpsteen. "De brieven tonen zijn dromen en angsten. Ze gaan over alcohol, geloof, trouw en andere onderwerpen. Het is alsof je een dagboek leest." Distin en Cash gingen in 1966 na dertien jaar huwelijk uit elkaar.

Kathy Cash, dochter van de zanger en schrijfster, vertelt dat haar moeder het idee van een boek in 2003 heeft voorgelegd aan haar vader. "Hij vond dat als iemand een boek zou schrijven, zij het moest zijn", zegt Kathy. Het boek zou haar moeder hebben geholpen de relatie af te sluiten. "Ze was nooit echt over Johnny heen", meent Kathy. "Dit was een manier om dat te verwerken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen