Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jodie Foster betreurt roken en roem

Shownieuws

Jodie Foster heeft er spijt van dat ze een beroemdheid is geworden. "Als beroemdheid ben je in de eerste plaats een doelwit", zegt de 43-jarige actrice.

Jodie Foster heeft van twee dingen in haar leven spijt. Dat ze ooit met roken is begonnen en dat ze een beroemdheid is geworden. "Aan dat laatste zal ik nooit wennen", zegt de 43-jarige actrice in een interview met Algemeen Dagblad. Ze ziet weinig voordelen van bekend zijn. "Als beroemdheid ben je in de eerste plaats een doelwit."

Foster vertelt in het dagblad dat ze vaker achter de camera wil staan. Een paar jaar geleden heeft ze aangekondigd een film te gaan maken over de omstreden Duitse regisseuse en fotografe Leni Riefenstahl. Het plan riep een storm van protest op. Foster trekt zich daar weinig van aan. "Bijna niemand heeft het scenario gelezen, dus ik begrijp al die ophef niet", zegt ze in het dagblad. Het is niet bekend wanneer ze aan de film begint. De actrice regisseerde eerder 'Home for the holidays' en 'Little man Tate'.

De nieuwste film van Foster is 'Inside man' van regisseur Spike Lee. Deze gaat volgende week in Nederland in première. De film gaat over een bankoverval in New York. Foster speelt de vrouw die moet bemiddelen tussen de overvallers en een geheimzinnige opdrachtgever.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen