Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verdachte moord rapper Proof aangeklaagd

Shownieuws

De verdachte van de schietpartij waarbij rapper Proof om het leven kwam, is aangeklaagd wegens het illegaal bezit en het gebruik van een vuurwapen.

(Novum/AP) - De verdachte van de schietpartij waarbij rapper Proof om het leven kwam, is aangeklaagd wegens het illegaal bezit en het gebruik van een vuurwapen. De 28-jarige Mario Etheridge wordt ervan verdacht het dodelijke schot te hebben gelost.

De rapper overleed dinsdag aan zijn verwondingen na de schietpartij in de nachtclub waar Etheridge als uitsmijter werkte. Bij het gevecht raakte een neef van Etheridge gewond.

Proof was volgens de politie de eerste die een schot loste. Het andere slachtoffer, de onbekende Keith Bender, zou door Proof op zijn hoofd zijn geslagen met een pistool en daarna door de rapper door zijn hoofd geschoten. Bender overleefde de schietpartij en ligt in een ziekenhuis.

De uitsmijter heeft zich vrijwillig bij de politie gemeld. Volgens zijn advocaat heeft hij geschoten uit zelfbescherming. "Als er al een vuurwapen is gebruikt, dan was dat uit bescherming van zichzelf en anderen."

Proof, wiens echte naam Deshaun Holton was, maakte deel uit van D12, de rapformatie van zijn beste vriend Eminem. Hij wordt woensdag begraven in Detroit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen