Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin Elizabeth zoekt rust op platteland

Shownieuws

De Britse koningin Elizabeth verhuist. De 79-jarige vorstin verplaatst haar residentie van Buckingham Palace in Londen naar Windsor Castle op het platteland.

De Britse koningin Elizabeth gaat verhuizen. De 79-jarige vorstin verplaatst haar residentie van Buckingham Palace in het hectische Londen naar Windsor Castle op het platteland. Dat meldt de Britse krant The Times zaterdag. Buckingham Palace blijft het hoofdkwartier van de koninklijke familie.

Het Britse staatshoofd heeft sinds 1937 onafgebroken op Buckingham Palace gewoond. Bijna zeventig jaar later wil ze nog maar enkele dagen per week in Londen verblijven. Ze is er in elk geval elke dinsdag voor haar wekelijkse ontmoeting met de premier.

De Britse vorstin, die vrijdag 80 wordt, gaat het wat rustiger aandoen. Haar zoon, kroonprins Charles, zal meer taken van haar overnemen. Koningin Elizabeth heeft gedurende haar hele regeerperiode alleen met Kerstmis en Pasen vrijgenomen.

De veranderingen moeten niet worden gezien als een terugtrekking van de koningin uit het publieke leven, verklaart een woordvoerder van het Britse koningshuis. "De koningin is bijna 80, haar leven moet aan haar leeftijd worden aangepast. Ze zal zich vanaf nu beperken tot drie verplichtingen per dag, in plaats van vijf of zes."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen