Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Babyface klaagt Anita Baker aan

Shownieuws

Producent Kenneth 'Babyface' Edmonds heeft zangeres Anita Baker aangeklaagd. Hij beschuldigt haar van contractbreuk en claimt tweehonderdduizend euro.

(Novum/AP) - Producent Kenneth 'Babyface' Edmonds heeft de Amerikaanse zangeres Anita Baker aangeklaagd. Hij beschuldigt haar van contractbreuk en claimt tweehonderdduizend euro van de zangeres. Babyface produceerde, schreef en zong mee in het nummer 'Like you used to do' van Bakers album 'My everything'.

Volgens de producent heeft Baker twee mondelinge afspraken verbroken. Zij zou weigeren hem royalty's te betalen voor het nummer, een bedrag van ongeveer tachtigduizend euro. Ook zou het duo samen vier concerten geven, maar Baker zou twee optredens hebben afgezegd zonder Babyface een vergoeding te betalen.

Volgens de advocaat van de 47-jarige producer is het in de muziekwereld normaal om mondelinge afspraken te maken. "Artiesten zijn gewend om met producers te werken, albums te maken en zich pas later met het papierwerk te bemoeien. Alles in deze wereld wordt geregeld via mondelinge afspraken."

Het platenlabel van Anita Baker, Blue Note, wilde niet reageren op de zaak.

Babyface schreef eerder nummers voor artiesten als Boys II Men, Whitney Houston, Mariah Carey en Mary J. Blige. Drie keer werd hij onderscheiden met een Grammy Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen