Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jezus poept op Bush in South Park

Shownieuws

De makers van South Park mogen de profeet Mohammed niet in beeld brengen van hun zender. In plaats daarvan wordt getoond hoe Jezus poept op president Bush.

(Novum/AP) - De makers van South Park mogen de profeet Mohammed niet in beeld brengen van hun zender. In plaats daarvan toont de Amerikaanse tekenfilmserie deze week hoe Jezus Christus poept op president George W. Bush en de Amerikaanse vlag.

De makers Matt Stone en Trey Parker wilden aanvankelijk een dubbele aflevering maken naar aanleiding van de cartoonrellen van januari en februari, toen Deense spotprenten over Mohammed de aanleiding vormden voor opschudding in de islamitische wereld. Moslims beschouwen het afbeelden van hun profeet als heiligschennis. Ook in South Park zou de grondlegger van de islam worden afgebeeld, maar de zender Comedy Central stak daar uit veiligheidsoverwegingen een stokje voor.

Vervolgens maakten Stone en Parker een aflevering over tekenfilmfiguur Kyle, die de zender Fox probeert te overreden een televisieprogramma uit te zenden waarin Mohammed wordt afgebeeld. In de tekenfilmwereld besluit Fox een lans te breken voor de vrijheid van meningsuiting en zendt het de productie uit. Op het moment dat de afbeelding van Mohammed moet verschijnen, komt in beeld de boodschap: "Comedy Central weigert een afbeelding van Mohammed uit te zenden op zijn zender." Vervolgens zijn de beelden van Christus, Bush en de Amerikaanse vlag te zien.

South Park trapt wel vaker op de ziel van gelovigen. Vorige maand stopte soulzanger Isaac Hayes met zijn werk voor de animatieserie, omdat de serie 'ongepast en beledigend' zou omgaan met het geloof. Hayes is lid van de Scientology-kerk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen