Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miramax koopt Elton Johns 'Gnomeo en Juliet'

Shownieuws

Filmmaatschappij Miramax heeft de rechten van Elton Johns tekenfilm 'Gnomeo and Juliet' gekocht. De film speelt zich af in een wereld van tuinkabouters.

De rechten van de muzikale animatiefilm van Elton John zijn gekocht door filmmaatschappij Miramax. Dit meldt het persbureau UPI. 'Gnomeo and Juliet' is gebaseerd op het liefdesverhaal van Romeo en Julia. De film speelt zich af in een wereld van tuinkabouters.

De film was eerst in handen van Disney, maar de filmstudio nam vorige maand afstand van het project. De maatschappij kocht onlangs Pixar Animation Studios (The Incredibles, Finding Nemo). Daarbij trad een nieuw bestuur aan, dat besloot 'Gnomeo and Juliet' af te gelasten. Een reden werd niet gegeven.

In een verklaring zegt Elton John blij te zijn met de samenwerking. "Ik verheug me op het samenwerken met Miramax. Gnomeo is een gedurfd project en deze filmstudio is daar de ideale partner voor." De film wordt gekenmerkt door absurde Britse humor.

Elton John werkt samen met songwriter Tim Rice aan de liedjes voor de film. Kate Winslet en Ewan McGregor spreken de stemmen van de hoofdpersonen in. De film wordt geproduceerd in Engeland. Het is nog niet bekend wanneer hij in de bioscopen komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen