Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gareth Gates gedumpt door platenmaatschappij Sony

Shownieuws

Gareth Gates, product van de Britse versie van Idols, is aan de kant gezet door zijn platenlabel Sony BMG. Waarom is onbekend.

(Novum/AP) - Gareth Gates is aan de kant gezet door zijn platenlabel. De zanger, die bekend werd door zijn deelname aan de Britse versie van Idols, kreeg onlangs van Sony BMG te horen dat de plaatmaatschappij zijn derde album niet uitbrengt. Dat heeft het management van Gates laten weten. Sony gaf geen reden voor de stap.

In 2002 werd Gareth Gates tweede achter Will Young in 'British Idol'. Behalve door zijn zangkwaliteiten en uiterlijk viel hij op door zijn stotteren. De 21-jarige Gates heeft in Groot-Brittannië vier nummer 1-hits gescoord. In Nederland haalde de zanger één keer de hoogste notering in de hitlijsten, in 2003 met het nummer 'Anyone of us'. Het tweede album van de zanger uit 2003 verkocht minder goed dan zijn debuut van een jaar eerder.

Het management van Gates heeft nog steeds vertrouwen in hem. "We steunen Gareth en blijven nauw met hem samenwerken. Wij geloven dat hij een veelbelovende toekomst heeft en we kijken ernaar uit om de nieuwe plannen die we met hem hebben te onthullen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen