Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kerk opent aanval op The Da Vinci Code

Shownieuws

Een kerk in Sydney heeft een website en bioscoopreclames ingezet in de strijd tegen The Da Vinci Code. Dit valt samen met de lancering van de boekverfilming.

(Novum/AP) - Een Anglicaanse kerk in Sydney heeft een website en bioscoopreclames ingezet in de strijd tegen The Da Vinci Code van Dan Brown. De kerk is het niet eens met wat over het christelijke geloof wordt beweerd in het boek. De campagne van de Australische kerk valt samen met de lancering van de verfilming van het boek. De film The Da Vinci Code gaat op 19 mei wereldwijd in première.

De reclames en de site van de kerk moedigen kijkers en lezers aan om 'de waarheid over Jezus Christus' te zoeken. "Onze zorg is dat The Da Vinci Code mensen misleidt", vertelt bisschop Robert Forsyth. "We zijn niet bang voor de film. We willen mensen ook niet ontmoedigen om de film te zien. Maar we zijn ons bewust van de invloed die moderne films hebben op de ideeën over het mysterie achter Jezus."

Brown schrijft over een huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena. Zij zouden kinderen hebben gekregen. De katholieke kerk en Opus Dei hebben dit alles volgens het verhaal eeuwenlang in de doofpot gestopt. Zij bestrijden de onthulling van het geheim met alle mogelijke middelen, waarbij geweld niet wordt geschuwd.

De actie van de Australische kerk is niet de eerste aanval op The Da Vinci Code. Het Vaticaan heeft donderdag opgeroepen tot een boycot van de film. Eerder riep Opus Dei de filmmaatschappij Sony Pictures op aan het begin van de film mee te delen dat het verhaal fictief is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen