Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Artiesten vol verdriet na dood Van Doleweerd

Shownieuws

Artiestenmanager Wout van Doleweerd is begraven in Utrecht. De dienst vond plaats in de Nicolaïkerk. Artiesten uit zijn stal zijn verslagen, zeggen ze.

Artiestenmanager Wout van Doleweerd is vrijdagochtend begraven in Utrecht. De dienst vond plaats in de Nicolaïkerk. Zaterdag overleed hij op 51-jarige leeftijd aan kanker. De artiestenwereld reageert vol verdriet.

Zanger Wolter Kroes vertelt aan Novum Nieuws dat hij 'kapot' was van de dood van zijn manager. "Wout was voor mij veel meer dan alleen maar manager. Hij was mijn vriend, mijn mentor, mijn tweede vader", zegt de 37-jarige ster. "Op het moment dat hij overleed, moest ik op bij de Staatsloterijshow. De productie had al gezegd: ga maar weg. Maar dat had Wout nooit gewild."

Van Doleweerd was bevriend met BN'ers als Marianne Weber en André Hazes. "Ik denk dat André en Wout nu boven gezellig aan een biertje zitten en bijkletsen", zegt Kroes.

Ook Lee Towers zou zich de dood van Van Doleweerd erg aantrekken. "Leen hoorde dat het heel erg slecht ging met Wout en is zaterdag meteen naar het ziekenhuis gegaan", vertelt Kroes. "Toen Leen daar aankwam om kwart over twee, was Wout net overleden."

Op internet getuigen beroemdheden van hun verslagenheid na Van Doleweerds dood. "Wouter stond dag en nacht voor ons klaar", schrijft acteur Winston Gerschtanowitz op een condoleancesite. "Voor zijn artiesten was hem nooit iets te veel. Het leven helaas voor hem dus nu wel."

"Veel heb je ons gegeven", dicht carnavalsartiest Arie Ribbens. "Maar nu uit ons leven verdreven." Ook zanger René Riva en oud-diskjockey Ruud Hendriks hebben een bericht achtergelaten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen