Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter komt snel weer voor de rechter

Shownieuws

Het hoger beroep van Gary Glitter tegen zijn veroordeling wegens kindermisbruik dient op 19 mei. Dit werd zondag bekendgemaakt in de Vietnamese media.

(Novum/AP) - Het hoger beroep van Gary Glitter tegen zijn veroordeling wegens kindermisbruik dient op 19 mei. Dit werd zondag bekendgemaakt in de Vietnamese media. De voormalige rocker uit Groot-Brittannië werd begin maart veroordeeld tot een celstraf van drie jaar wegens seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes in het Aziatische land.

De 61-jarige Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, beweert onschuldig te zijn. Hij houdt vol dat de meisjes van 10 en 11 jaar alleen bij hem waren voor Engelse lessen. "Ik heb niets gedaan. Het is een samenzwering", zei de Brit eerder. Toen het vonnis bekend werd, schreeuwde Glitter door de rechtszaal dat hij onschuldig is.

Glitter werd eind vorig jaar aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad op een vliegtuig naar Bangkok wilde stappen. In Groot-Brittannië is hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen