Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scholieren bekogelen Jamie Oliver met yoghurt

Shownieuws

Jamie Oliver is tijdens tv-opnamen door scholieren bekogeld met yoghurt. Ze houden hem verantwoordelijk voor het verdwijnen van hamburgers van het schoolmenu.

Tv-kok Jamie Oliver is tijdens opnamen voor zijn nieuwe programma door scholieren bekogeld met yoghurt. Dit meldt de Britse website van het tijdschrift People. De jongeren uitten hun onvrede over Olivers boodschap dat eten op scholen gezond moet zijn.

In zijn tv-programma Jamie's School Dinners veroordeelde Oliver vorig jaar de Britse regering, omdat die slechts 55 eurocent uitgeeft per schoolmaaltijd. Het eten op de Britse scholen zou volgens hem ongezond en slecht zijn. De Britse regering besloot hierop 420 miljoen euro extra uit te geven aan de maaltijden. Ook heeft zij een commissie in het leven geroepen die schoolkoks en cateraars van advies voorziet.

Tijdens de opnamen voor het vervolg van Jamie's School Dinners deelde de kok broodjes en yoghurt uit aan leerlingen op een middelbare school. Zij keerden zich tegen hem. De scholieren houden de kok verantwoordelijk voor het verdwijnen van hamburgers en friet van het schoolmenu. Volgens een bron was Oliver niet gecharmeerd van de actie van de scholieren. "Hij lachte echter beleefd mee."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen