Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jerry Lewis onderscheiden met Légion d'Honneur

Shownieuws

Jerry Lewis heeft donderdag de Medaille van het Légion d'Honneur ontvangen. De Amerikaanse komiek stak voortdurend de draak met de plechtigheid in Parijs.

(Novum/AP) - Jerry Lewis heeft donderdag ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag de medaille van het Légion d'Honneur ontvangen. De Amerikaanse komiek stak voortdurend de draak met de plechtigheid op het ministerie van cultuur in Parijs. Zo pretendeerde hij in slaap te vallen tijdens de twintig minuten durende toespraak van minister van cultuur Renaud Donnedieu de Vabres. Het gelach van de aanwezigen overstemde vaak de woorden van de minister.

Op een gegeven moment poogde Lewis zelfs het blaadje met daarop de toespraak te pakken, maar Donnedieu verhinderde dit. Toen Lewis eindelijk de microfoon had gekregen, prees hij de humor van de Fransen en zei vereerd te zijn met de onderscheiding.

Het Légion d'Honneur werd in 1802 in het leven geroepen door Napoleon. Ontvangers krijgen de onderscheiding wegens bijzondere verdiensten. Onder hen zijn de Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken Colin Powell en de Duitse politici Gerhard Schröder en Edmund Stoiber.

In de jaren vijftig werd Lewis samen met Dean Martin bekend als komisch filmduo. Een van zijn bekendste films is 'The nutty professor' (1963).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen