Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spacey verdedigt zich over leiding Londens theater

Shownieuws

Kevin Spacey heeft de manier waarop hij leiding geeft aan het Londense Old Vic Theater verdedigd. De acteur kreeg al veel kritiek in de Britse pers.

Kevin Spacey heeft de manier waarop hij leiding geeft aan het Londense Old Vic Theater verdedigd. De Amerikaanse acteur, die al veel kritiek te verduren kreeg over de artistieke leiding, gaf in een radio-interview met de Britse omroep BBC uitleg over de tijdelijke sluiting van het theater.

De 'Old Vic', het oudste en meest beroemde theater van Engeland, gaat vijf maanden dicht na de voortijdige beëindiging van de huidige productie 'Resurrection blues'. Het stuk, dat geregisseerd is door Hollywood-regisseur Robert Altman, is stopgezet na vernietigende kritieken en ruzie binnen de cast. Het theater is er niet in geslaagd een goede opvolger te vinden voor het stuk. De volgende productie, 'A moon for the misbegotten', staat pas gepland voor september. Spacey speelt daarin zelf de hoofdrol.

Spacey werd in 2003 benoemd tot artistiek directeur van het Old Vic Theater. Hij koos als zijn eerste productie voor het toneelstuk Cloaca van de Nederlandse schrijfster Maria Goos, dat hij zelf regisseerde. Het stuk werd in 2004 bijzonder slecht ontvangen door de Britse pers. In het interview met de BBC-radio vertelde Spacey zich niet uit het veld te laten slaan door alle kritiek. "Ik ben vastberaden om mijn tienjarig contract uit te dienen. Het is nog vroeg, we zitten pas in het tweede seizoen. Niets heeft me ontmoedigd om onze plannen voor het theater door te zetten."

De 46-jarige Oscarwinnaar zegt geen behoefte te hebben zich te verontschuldigen voor zijn beleid. "Met 425 duizend bezoekers in twee seizoenen is het publieksaantal verdubbeld. We moeten dus wel iets goed doen, ook al vinden elf of twaalf journalisten van niet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen