Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Deal met Sony moet faillissement Jackson voorkomen

Shownieuws

Michael Jackson sluit een deal met Sony die voorkomt dat hij failliet gaat. Het zou gaan om de verkoop van een muziekcatalogus met rechten op Beatles-nummers.

(Novum/AP) - Michael Jackson sluit een deal met Sony die moet voorkomen dat hij failliet gaat. Dit verklaarde de advocaat van de popster donderdag. Details over de afspraak zijn niet bekendgemaakt. Amerikaanse kranten schreven eerder al op basis van anonieme bronnen dat Jackson de helft van zijn deel in een muziekcatalogus verkoopt die onder meer de rechten op tweehonderd nummers van de Beatles bevat.

Jackson bezit op dit moment vijftig procent van de liedjescollectie. De andere helft behoort al toe aan Sony. De totale waarde wordt geschat op een miljard dollar (826 miljoen euro). De 47-jarige 'King of Pop' kocht de gehele muziekcatalogus in 1985 voor 47,5 miljoen dollar (39 miljoen euro). In 1995 verkocht hij de helft van het pakket aan Sony.

Vorig jaar werd Jackson vrijgesproken van het misbruiken van jonge jongens. Tijdens het megaproces verklaarden financiële specialisten dat de popster op de rand van een faillissement verkeert. Na afloop van het proces verhuisde Michael Jackson naar de golfstaat Bahrein. Vorige maand dreigde de staat Californië de popster aan te klagen indien hij achterstallige salarissen en verzekeringspremies van de werknemers van zijn landgoed Neverland niet zou betalen. Door met geld over de brug te komen wist Jackson dit te voorkomen. Zijn landgoed Neverland is inmiddels niet meer in gebruik en de popster heeft de meeste van zijn werknemers in Californië ontslagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen