Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Supernanny zelf overladen met liefde

Shownieuws

Jo Frost, bekend als opvoedexpert in het programma Supernanny, is zelf liefdevol opgevoed. "Mijn ouders waren heel betrokken. Ik kreeg een sterke basis mee."

(Novum/AP) - Jo Frost, bekend als opvoedexpert in het programma Supernanny, is zelf heel liefdevol opgevoed. "Mijn ouders waren heel betrokken. Als ik meedeed aan een toneelstuk op school, kon niets voorkomen dat mijn vader er zou zijn. Er was veel vertrouwen en aandacht. Ik heb een heel sterke basis meegekregen", zegt Frost.

Supernanny, waarin wanhopige ouders met onmogelijke kinderen door Frost worden geholpen bij de opvoeding, is succesvol in meer dan 45 landen. Vooral het plekje waar kinderen naartoe worden verbannen als ze niet willen luisteren en al honderd keer gewaarschuwd zijn, is populair.

Volgens Frost is er iets veranderd in de manier waarop ouders met kinderen omgaan. "Ouders zijn bang om discipline op te leggen. Ze maken zich zorgen om wat voor impact dat op hun kind heeft en zijn te bang de band met hun kind kwijt te raken als ze regels opleggen. Respect en goede manieren zijn ver te zoeken in veel gezinnen."

De 36-jarige Britse, die zelf single en kinderloos is, wordt regelmatig herkend. Laatst werd ze op een luchthaven aangehouden door twee Australiërs die vertelden met hun verloofden naar het programma te kijken en aantekeningen te maken 'voor later'. "Ik vind het alleen maar leuk als mensen naar me toe komen", zegt Frost, die soms met knuffels wordt bedankt voor haar opvoedtips.

Supernanny wordt in Nederland elke zondag uitgezonden door RTL 4 onder de naam 'EHBO: eerste hulp bij opvoeden'. De Nederlandse variant Schatjes is op vrijdagavond te zien op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen