Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen katholieke doop voor Cruise-baby

Shownieuws

Katie Holmes is katholiek opgevoed, maar haar baby wordt niet katholiek gedoopt. Verloofde Tom Cruise zegt dat ze allebei alleen in scientology geloven.

(Novum/AP) - Katie Holmes is katholiek opgevoed, maar hoeft er niet op te rekenen dat haar baby katholiek gedoopt wordt. "Nee," zegt haar verloofde Tom Cruise in een interview met het Amerikaanse programma Primetime. "Nee, je kan katholiek zijn en scientologist. Je kan joods zijn en scientologist. Maar wij zijn alleen scientologisten." Het eerste kind van Holmes en Cruise kan ieder moment geboren worden.

De overstap van de 27-jarige Holmes naar de scientology-kerk heeft naar verluidt voor een breuk gezorgd tussen Katie's ouders en Cruise, die hun dochter liet kennismaken met de kerk. In het interview wuift Cruise die geruchten weg. Hij zegt 'close' te zijn met de hele familie, die volgens hem zijn geloof goedkeuren.

De 43-jarige superster bevestigt dat Holmes in stilte zal bevallen van hun eerste kind, een regel die de scientology-kerk voorschrijft. Cruise legt uit dat deze 'stille geboorte', wat inhoudt dat de moeder en alle omstanders tijdens de bevalling zo min mogelijk geluid maken, een teken is van 'respect naar de moeder'.

Cruise heeft twee geadopteerde kinderen uit zijn huwelijk met ex-vrouw Nicole Kidman, Isabella (13) en Connor (11). Nu de geboorte van zijn eerste kind met Holmes steeds dichterbij komt zegt hij dat het allemaal 'een beetje onwerkelijk' voelt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen