Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Cats werken aan nieuwe nummers

Shownieuws

De Volendamse popgroep The Cats komt eenmalig weer bij elkaar. Veertig jaar na de release van de eerste single 'What a crazy life' komen er twee nieuwe nummers.

The Cats werken aan nieuwe nummers

De Volendamse popgroep The Cats komt voor een eenmalige reünie bij elkaar. Dat heeft platenmaatschappij EMI donderdag bekendgemaakt. Veertig jaar na de release van hun eerste single 'What a crazy life' brengen zanger Piet Veerman en een deel van de originele bezetting van de band twee nieuwe nummers uit.

De originele bezetting van de band is niet compleet bij de opnamen van de nieuwe nummers. Drummer Theo Klouwer is in 2001 op 53-jarige leeftijd overleden.

De liedjes die zijn opgenomen zijn speciaal voor The Cats geschreven door John Ewbank. Hij is onder meer bekend als tekstschrijver van Marco Borsato. De nummers verschijnen op het verzamelalbum 'Those were the days' dat eind april wordt gelanceerd. Voorafgaand aan deze compilatie wordt het nieuwe nummer 'The best years of my life' als single uitgebracht.

Het samenkomen van de band blijft beperkt tot het opnemen van de nieuwe nummers. Volgens de platenmaatschappij zijn er geen plannen om op te treden.

De reünie van The Cats is opmerkelijk, omdat de groep in 1985 met ruzie uit elkaar is gegaan. De bandleden hebben met een rechtszaak tevergeefs geprobeerd te verhinderen dat Piet Veerman een solocarrière zou beginnen. Veerman begon aan een succesvolle carrière, waarin hij onder meer een nummer-1 hit scoorde met 'Sailin' home' (1987).

The Cats scoorde in de twintig jaar dat de band bestond bijna veertig top 40-hits. Vijf nummers, zoals 'Lea' uit 1968, eindigden op nummer 1 in de hitparade. De formatie heeft een belangrijke rol gespeeld in de verspreiding van de palingsound, een term die werd gelanceerd door dj Joost den Draaijer en die wordt gebruikt om een stijl in de popmuziek aan te duiden die vooral in Volendam wordt gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen