Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Vries ruziet verder met Caroline Tensen

Shownieuws

Caroline Tensen is een 'gangstersletje', vindt Peter R. de Vries. In zijn tv-programma had hij beelden uitgezonden van Tensens optreden voor 'de Zwarte Cobra'.

Caroline Tensen is een 'gangstersletje'. Dat schrijft misdaadjournalist Peter R. de Vries donderdag op zijn website. Al enkele jaren botert het niet tussen De Vries en de televisiepresentatrice. In zijn misdaadprogramma had De Vries beelden uitgezonden van het huwelijksfeest van de veronderstelde drugsbaron Henk R., waarop Tensen optrad als gastvrouw.

In januari kwam Henk R., alias 'de Zwarte Cobra', weer in het nieuws door zijn veroordeling tot twintig jaar cel in de Verenigde Staten wegens drugssmokkel. De Vries herhaalde de beelden van het huwelijksfeest toen. Daarom noemde Tensen hem in de Vara-gids 'een matennaaier'.

De Vries zegt dat hij niet meer doet dan zijn journalistieke plicht. "Waarom kan het niet wat ik gedaan heb, Caroline?" schrijft de reporter. "Is het niet waar dat je op die party voor grof geld de boel aan elkaar gepraat hebt, terwijl de misdaadgeur en drugsassociatie er voor een ieder vanaf walmde?" Dat de beelden blijven opduiken 'is nou eenmaal de tol van de roem'. De Vries vergelijkt het lot van Tensen met dat van hem zelf: ook zijn vriendschap met de vermoorde Heineken-ontvoerder Cor van Hout zal hem blijven achtervolgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen