Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kane wil verder na heftige tijd

Shownieuws

Kane wil verder. De band heeft een heftige periode achter de rug en heeft 'dat hoofdstuk nu dichtgedaan'. Dit vertelt zanger Dinand Woesthoff aan Novum Nieuws.

Kane wil verder na heftige tijd

Kane wil verder. De band heeft een 'heftige periode' achter de rug en heeft 'dat hoofdstuk nu dichtgedaan'. Dit vertelt zanger Dinand Woesthoff aan Novum Nieuws. De Haagse band is nieuwe nummers aan het schrijven die uit moeten drukken hoe de bandleden zich nu voelen. "We voelen ons supergoed en willen iets heel rauws gaan maken. We willen een goede rock-'n-rollplaat maken, waar veel seks in zit."

Kane is nog niet bezig met het samenstellen van een nieuw album. "We zijn nu vooral bezig met de nummers maken die we nog niet gemaakt hebben", vertelt Dinand. "We willen muziek maken die alle eerdere dingen die we gedaan hebben overbodig maakt."

De nummers zullen wel te horen zijn op het concert dat de band op 26 augustus geeft op het Malieveld in Den-Haag. Kane zal daar spelen voor 25 duizend man. Het optreden zal volgens de bandleden anders zijn dan eerdere grote shows. "We nemen de ervaring van alle shows die we gedaan hebben met ons mee. We zeggen tegen onszelf dat we ons moeten blijven ontwikkelen en zorgen dat dit beter wordt dan al het andere."

Volgens Dinand is het belangrijk jezelf te ontwikkelen. "Het is belangrijk om te beseffen dat alle dingen die je in je leven meemaakt je anders maken dan je daarvoor was. Of het iets heftigs is of niet. Je stopt die dingen in jezelf en neemt ze met je mee. Die ontwikkeling moet je meemaken." De vrouw van Dinand, actrice Guusje Nederhorst, overleed twee jaar geleden. Vorige maand verloor hij zijn vader.

Volgens gitarist Dennis van Leeuwen heeft de ontwikkeling en het succes van Kane te maken met de houding van de bandleden. "Elke keer nemen we een stap en elke keer hebben we de overtuiging dat het ons gaat lukken. En het lukt ons ook. Het is prettig in een band te zitten die die houding heeft. In de basis is het gevoel van 'we gaan het gewoon doen' al in ons aanwezig."

Kane brak in 1999 door met de single 'Where do I go now'. De band bestaat naast Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen uit drummer Martijn Bosman. Het debuutalbum 'As long as you want this' stond anderhalf jaar in de albumhitlijsten en verkreeg dubbel platina. Inmiddels heeft de band zes albums uitgebracht en verschillende prijzen ontvangen, waaronder MTV-Awards en Edisons. De Hagenaars scoorden meerdere nummer 1-hits. Een daarvan was het nummer 'Dreamer', dat Dinand schreef voor Guusje Nederhorst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen