Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Komiek Dave Chappelle stond niet achter eigen show

Shownieuws

Komiek Dave Chappelle stopte met zijn tv-show omdat hij niet meer achter het concept van het programma stond. Dit vertelt hij in een interview met Esquire.

(Novum/AP) - Komiek Dave Chappelle stopte met zijn tv-show omdat hij niet meer achter het concept van het programma stond. Dit vertelt hij in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Esquire. "Ik had het gevoel dat ik onder druk werd gezet om genoegen te nemen met iets waar ik niet volledig achterstond." Chappelle heeft in de Verenigde Staten sinds 2003 zijn eigen comedyshow op televisie. Sinds vorige week zijn de oude afleveringen ook in Nederland te zien.

De komiek verdween in 2004 plotseling van de aardbodem, toen hij net een contract van vijftig miljoen dollar had getekend voor nog twee series van zijn 'Chappelle's show'. Verhalen deden de ronde dat hij zich had laten opnemen in een Zuid-Afrikaanse kliniek. Hij zou mentale problemen hebben en verslaafd zijn aan drugs. Deze geruchten weersprak hij in een interview met een verslaggever van Time Magazine, die hem in Afrika had gevonden. Hij vertelde dat hij geen psychiatrische of andersoortige hulp nodig had. Hij was naar Zuid-Afrika gegaan om na te denken, omdat hij niet gelukkig was met het verloop van de show.

In een interview met Oprah Winfrey begin februari vertelde de 32-jarige Amerikaan dat hij het gevoel had dat zijn show niet meer van hem was. "Ik vond het elke dag verschrikkelijk om naar mijn werk te gaan. Ik had het gevoel een soort hoer te zijn. Het is ontzettend moeilijk om jezelf te blijven als iedereen naar je kijkt." In het interview met Esquire vertelt Chappelle dat hij geen spijt heeft dat hij ooit is begonnen met zijn show. Hij is van plan om door te gaan met het vertellen van grappen en het vermaken van publiek, zolang hij een zekere mate van creatieve vrijheid kan behouden. Of het derde seizoen van 'Chappelle's show' daadwerkelijk op tv zal verschijnen, is nog niet duidelijk.

In 'Chappelle's show' neemt de komiek in verschillende sketches gevoelige onderwerpen, zoals racisme, op de hak. De serie wordt in Nederland sinds vorige week elke donderdagavond uitgezonden op The Box.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen