Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countrylegende George Jones begint aan tournee

Shownieuws

Countrylegende George Jones is vrijdag begonnen aan een tournee door het zuiden van de Verenigde Staten. Bristol, in de staat Tennessee, was de eerste halte.

Countrylegende George Jones is vrijdag begonnen aan een tournee door het zuiden van de Verenigde Staten. Bristol, in de staat Tennessee, was de eerste halte voor de veteraan. De 74-jarige Jones treedt tot december nog vijftig keer op.

Jones, ofwel 'The Possum', toert de laatste jaren niet bijzonder veel. Soms verrast hij zijn publiek met concerten. Zo verzorgde hij vorig jaar een reeks concerten in Canada, nadat hij dat land al eens had bediend met zijn 'Farewell to Canada'-tournee.

De zanger, die onlangs werd gekweld door een longontsteking, geldt als een van de grootsten in zijn genre. Frank Sinatra noemde hem eens 'de op één na beste blanke zanger van Amerika'. Tot Jones' bekendste hits horen 'Good year for the roses', 'He stopped loving her today' en 'White lightning'. Veel aandacht trok zijn tumultueuze huwelijk met college Tammy Wynette, dat op de klippen liep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen