Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad en Angelina mogelijk in cultfilm

Shownieuws

Brad Pitt en Angelina Jolie spelen mogelijk allebei hoofdrollen in de verfilming van Ayn Rands cultroman Atlas Shrugged.

Brad Pitt en Angelina Jolie gaan mogelijk de hoofdrollen spelen in een verfilming van Atlas Shrugged, een boek met een fanatieke aanhang dat individualisme promoot. Deze roman van de Russisch-Amerikaanse schrijfster Ayn Rand telt meer dan 1100 pagina's. Al jaren lopen pogingen het boek te verfilmen spaak. Dat schrijft het Amerikaanse showbizzvakblad Variety.

Atlas Shrugged, gepubliceerd in 1957, gaat over een in de nabije toekomst gesitueerd Noord-Amerika dat ten onder gaat aan collectivisme. Uit protest besluiten de knapste koppen van het land te staken. Rand (1905-1982), die de communistische Sovjet-Unie was ontvlucht, moest niets hebben van het socialisme. Vakbondsmensen beschreef zij als 'gangsters'.

Zowel Pitt als Jolie is een bewonderaar van Rand. Enkele jaren geleden werd Oliver Stone aangetrokken om een andere roman van haar, The Fountainhead, te verfilmen. Het is onduidelijk of dat project nog doorgaat. Pitt heeft zijn interesse uitgesproken voor de hoofdrol in die film, die van een individualistische architect.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen