Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder: 'Lange Frans heeft een kort lontje'

Shownieuws

Dat Lange Frans een kort lontje heeft, vindt ook zijn moeder. "Als je het met hem aan de stok hebt, heb je het ook goed aan de stok", zegt Nel Frederiks.

Dat Lange Frans een kort lontje heeft, vindt ook zijn moeder. "Als je het met hem aan de stok hebt, heb je het ook goed aan de stok, althans verbaal", zegt de 60-jarige onderwijzeres Nel Frederiks zaterdag in Volkskrant magazine. Lange Frans raakte vorige maand in opspraak omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. "Dat hij laatst een scholier aanvloog, was nieuw voor mij", zegt Frederiks. "Ik schrok me wezenloos toen ik dat via RTL Boulevard vernam."

De moeder van de 26-jarige rapper begrijpt goed dat Frans niet meer welkom is op Bevrijdingspop in Haarlem, een van de festivals waar hij op 5 mei zou optreden. Lange Frans en Baas B blijven wel welkom in de andere steden waar een bevrijdingsfestival wordt georganiseerd. "Frans ís simpelweg geen ambassadeur van de vrijheid meer", vindt zijn moeder. "Aan de andere kant vond ik de ophef zwaar overdreven. Gelukkig is Frans, die ik pas een week na het incident sprak, er vrij laconiek onder."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen