Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Kazàn pleegde fraude op tv

Shownieuws

Hans Kaz√ n pleegde fraude op televisie. Hij gunde sommige kandidaten in Prijzenslag zozeer een hoofdprijs dat hij met een buikspreekstem antwoorden voorzei.

Hans Kazàn pleegde fraude op televisie. Dat geeft de 53-jarige televisiegoochelaar zaterdag toe in De Telegraaf. Hij gunde sommige kandidaten in zijn quiz Prijzenslag zozeer een hoofdprijs dat hij met een buikspreekstem antwoorden voorzei. Het ging altijd om mensen die het niet al te breed hadden. "Aangezien ik de antwoorden wist, kon ik ze af en toe helpen en als Sinterklaas hun wensen vervullen."

De deelnemers moesten de winkelprijs van de hoofdprijs, bijvoorbeeld een auto of koelkast, raden. "Natuurlijk kon ik niet hardop voorzeggen of influisteren", vertelt Kazàn. "Door middel van buikspreken gaf ik soms een hint in de goede richting." Terwijl het publiek de kandidaat luidkeels goede raad toeschreeuwde, riep Kazàn met zijn buikspreekstem en zonder zijn lippen te bewegen het goede antwoord. "Sommige kandidaten zag je dan opeens heel vreemd opkijken omdat ze van heel dichtbij die stem 'uit het niets' hoorden. Maar als ze goed luisterden, gingen ze er wel met de breedbeeldtelevisie vandoor."

Producent van de quiz was John de Mol, die het programma maakte voor het toenmalige RTL Véronique (nu RTL4). Hij stelde een onderzoek in naar de prijzenregen. Statistisch gezien waren zoveel hoofdprijzen niet mogelijk. Alle medewerkers van het programma werden verdacht van het lekken van informatie. De verdenking viel echter nooit op Kazàn.

Zaterdag is Kazàns allerlaatste optreden als televisiegoochelaar te zien op Nederland 2.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen