Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clouseau vindt vrouwen één pot nat

Shownieuws

Tussen Nederlandse en Vlaamse vrouwen bestaan geen verschillen. Dat vindt Kris Wauters van Clouseau. "Belgische vrouwen zeuren alleen in het Vlaams."

Clouseau vindt vrouwen één pot nat

Tussen Nederlandse en Vlaamse vrouwen bestaan geen verschillen. Dat vindt zanger Kris Wauters van de Vlaamse band Clouseau. "Belgische vrouwen zeuren in het Vlaams, Nederlandse vrouwen zeuren in het Nederlands. Verder zijn ze hetzelfde", zegt de 41-jarige Kris vrijdag tegen Novum Nieuws. Zijn broer en medebandlid Koen vindt het evenmin belangrijk of zijn vrouw Nederlands of Belgisch is. "Ik denk niet in nationaliteiten of in talen. Je ziet iemand graag of niet." De 38-jarige Koen is getrouwd met de Vlaamse bekendheid Valerie De Booser.

In Nederland is Clouseau populair geworden met de cd 'Hoezo?' uit 1989, met daarop de hit 'Daar gaat ze'. De laatste jaren was het stil rond de Vlaamse groep, maar in maart kwam in Nederland het eerste album van de band uit sinds 2001, 'Vanbinnen'. De eerste single van de cd is het nummer 'Ik zie de hemel'. Het album verscheen al in 2004 in Vlaanderen.

Het was geen bewuste keuze van Clouseau om vijf jaar te wachten met het uitbrengen van een cd in Nederland. "Het is gewoon zo gelopen", zegt Kris. "Op een gegeven moment werd er vanuit de platenmaatschappij niet zoveel meer gedaan aan promotie. En de mensen denken dan al gauw: Clouseau, dat bestaat niet meer. "Op Koninginnedag is Clouseau zaterdag te zien op het Museumplein in Amsterdam. Verder zijn voor de groep de komende tijd geen optredens gepland in Nederland.

In België staan Koen en Kris Wauters al jaren aan de top. In december stonden de broers dertien keer in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Daarnaast hebben Koen en Kris een succesvolle televisiecarrière in België. Zo presenteerden ze samen onder meer in 2003 en in 2004 de Vlaamse versie van het programma Idols.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen