Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin Beatrix populairste Oranje

Shownieuws

Koningin Beatrix is het populairste lid van het koningshuis. Dat is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten naar leden van de koninklijke familie op internet.

Koningin Beatrix populairste Oranje

Koningin Beatrix is het populairste lid van het koningshuis. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van marketingbureau Traffic4u. De uitkomst van het onderzoek is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten bij zoekmachine Google op internet. Prinses Máxima is na haar schoonmoeder het populairste lid van de koninklijke familie. Kroonprins Willem-Alexander en zijn oudste dochter prinses Amalia komen op de derde en vierde plaats.

In de aanloop naar Koninginnedag heeft het marketingbureau het aantal zoekopdrachten naar de koninklijke familie gemeten. Van de in totaal 16.861 zoekopdrachten betreft 38 procent koningin Beatrix. De onderzoekers stellen vast dat de 'oranjekoorts' bij de Nederlandse bevolking stijgt, naarmate Koninginnedag nadert. Een paar dagen voor Koninginnedag verdubbelde het aantal zoekopdrachten naar leden van het Koninklijk Huis.

De onderzoekers zien zoekmachines als een goede graadmeter om populariteit te bepalen. "Het opzoeken van informatie op internet begint in veel gevallen met het invoeren van een zoekterm in een zoekmachine", verklaren zij in een persbericht. "Het meten van deze zoekopdrachten maakt het mogelijk uitspraken te doen over de populariteit van de leden van de koninklijke familie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen