Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney vestigt aandacht op genocide Darfur

Shownieuws

George Clooney heeft na een bezoek aan de Sudanese regio Darfur de Amerikaanse bevolking en regering opgegroepen in te grijpen.

George Clooney vestigt aandacht op genocide Darfur

(Novum/AP) - George Clooney heeft de Amerikaanse bevolking opgeroepen om de ogen niet te sluiten voor de genocide in de Sudanese regio Darfur. De acteur gaf een persconferentie naar aanleiding van zijn recente bezoek aan Sudan. De Oscarwinnaar bezocht het Afrikaanse land samen met zijn vader en een cameraman.

Volgens de acteur moet de Amerikaanse regering zo snel mogelijk ingrijpen in het land, waar milities hele dorpen uitmoorden en vrouwen verkrachten. "De Amerikaanse regering is veel te laat met reageren. Zoals altijd", zei Clooney. "Er moet vandaag nog iets gedaan worden. Als we vandaag niet ingrijpen, zijn er aan het einde van deze week weer duizenden mensen dood."

Tijdens de persconferentie werden beelden getoond die Clooney en zijn gezelschap in vluchtelingenkampen hebben gemaakt. Het is volgens de 44-jarige acteur belangrijk dat de wereld ziet wat gebeurt in het land. "We kunnen niet langer onze ogen sluiten en hopen dat het vanzelf verdwijnt. Het probleem zal niet verdwijnen. Wat wel zal verdwijnen, is een hele generatie."

George Clooney staat bekend om zijn kritische houding tegenover de Amerikaanse regering. De door hem geproduceerde film Syriana was een aanklacht tegen de internationale olie-industrie, waar de Verenigde Staten een grote rol in spelen. Voor zijn rol in Syriana won Clooney een Oscar voor beste mannelijke bijrol. Ook zijn film 'Good night, and good luck', over de jacht op communisten in de jaren vijftig, stelt misstanden in de Amerikaanse samenleving aan de kaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen