Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Normaal zet zich in voor beter milieu

Shownieuws

De Achterhoekse rockband Normaal maakt zich hard voor een beter klimaat. De band heeft zich aangesloten bij het programma Hier en let streng op energieverbruik.

Normaal zet zich in voor beter milieu

De Achterhoekse rockband Normaal maakt zich hard voor een beter klimaat. De band heeft zich aangesloten bij het programma Hier, waarin meer dan veertig goede doelen zich inzetten voor het verbeteren van het milieu. Dat laat de band vrijdag weten.

De tournees en cd-opnamen van Normaal worden voortaan zo veel mogelijk 'klimaatneutraal'. Dat betekent dat streng wordt gelet op het energieverbruik. Zo wordt gewerkt met groene stroom en de overgebleven uitstoot aan broeikasgassen wordt gecompenseerd. "Een gezond klimaat is van groot belang", beseft zanger Bennie Jolink. "Het is mooi dat wij met onze muziek iets kunnen doen voor een beter klimaat, dat maakt het allemaal nog leuker. Ik hoop dat onze fans ook mee gaan doen."

Verder financiert de band een milieuproject in India. "Wij kiezen ervoor om in India installaties te plaatsen die biomassa genereren. Die installaties voorzien een heel gebied van stroom. Op die manier wordt onze bijdrage aan een beter milieu echt tastbaar."

Normaal vierde vorig jaar zijn dertigjarig jubileum. In maart ontving de band de Edison Oeuvre Prijs voor zijn repertoire. Begin deze maand begon de Jubileum Theatertournee van de band. Daarna trekken de bandleden met een tententoer door Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen