Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sandra Reemer krijgt lintje

Shownieuws

Sandra Reemer is koninklijk onderscheiden. De 55-jarige zangeres en presentatrice is vrijdag in Kasteel Maurick in Vught geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Sandra Reemer krijgt lintje

Sandra Reemer is koninklijk onderscheiden. De 55-jarige zangeres en presentatrice is vrijdag in Kasteel Maurick in Vught geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden haar opgespeld door de burgemeester van haar woonplaats Sint-Michielsgestel, Jan Pommer. De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koninginnedag. Dit jaar zijn ruim 3500 mensen onderscheiden.

De in Indonesië geboren Reemer deed in de jaren zeventig namens Nederland drie keer mee aan het Eurovisie Songfestival. Als presentatrice begon ze haar carrière in 1985 met het programma Sterrenslag. Sindsdien was ze onder meer te zien in Showmasters en, samen met Jos Brink, in 'Wedden dat...?'. In 2000 vormde Reemer samen met Marga Bult en Maggie MacNeal het trio Dutch Diva's. Vorig jaar stapte ze uit de groep vanwege onenigheden.

Voor de Orde van Oranje-Nassau komen mensen in aanmerking met 'bijzondere maatschappelijke verdiensten'. Iedereen in Nederland kan iemand voor een lintje voordragen. De voordracht moet goed zijn beargumenteerd en goedgekeurd door de burgemeester. Reemer is onderscheiden wegens haar werk voor het Liliane Fonds en de Stichting Nationale Boomfeestdag. Ook haar verdiensten voor Nederland door haar deelname aan het Songfestival werden door Pommer als reden genoemd.

De onderscheiding werd tot op het laatste moment voor Reemer geheim gehouden. Ze was in de veronderstelling dat ze vrijdag een boodschap voor de koningin zou opnemen. Bij de huldiging waren vrienden en familie van Sandra aanwezig, onder wie haar ouders, modeontwerper Addy van den Krommenacker en hoofdredacteur van de Gaykrant Henk Krol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen