Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Weller en The Rakes completeren Pinkpop

Shownieuws

De laatste twee namen voor Pinkpop zijn bekend. Paul Weller en The Rakes zijn toegevoegd aan de line-up. Het festival in Landgraaf is nog niet uitverkocht.

Paul Weller en The Rakes completeren Pinkpop

De laatste twee namen voor Pinkpop zijn bekend. Paul Weller en The Rakes zijn toegevoegd aan de line-up, meldt een woordvoerder van het festival vrijdag. Paul Weller sluit op zaterdag 3 juni de dag af op het 3FM-podium. De Britse band The Rakes is op zondag 4 juni de openingsact op het John Peel-podium.

Weller werd bekend met de bands The Jam en The Style Council. Begin jaren negentig ging hij solo. Hij had hits met nummers als 'Wild wood' en 'You do something to me'. The Rakes tourde vorig jaar met Franz Ferdinand door Europa en brachten in de tussentijd hun debuutalbum Capture/Release uit.

Andere namen op Pinkpop zijn Red Hot Chili Peppers, Keane, Franz Ferdinand, Opgezwolle en Racoon. Aanvankelijk zou ook Anouk naar het Limburgse Landgraaf komen, maar zij zegde eerder deze maand af. Volgens de organisatie van het festival was de Haagse zangeres het niet eens met het tijdstip van haar optreden op pinkstermaandag.

Pinkpop vindt dit jaar voor de 37e keer plaats. Het festival is nog niet uitverkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen