Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thomas Berge maakt 'echt voetballiedje'

Shownieuws

Het voetballied van Thomas Berge is 'recht voor zijn raap en niet ingewikkeld'. "Een echt voetballiedje", vat de 16-jarige Gouden Harp-winnaar samen.

Thomas Berge maakt 'echt voetballiedje'

Het voetballied van Thomas Berge is 'recht voor zijn raap en niet ingewikkeld'. "Een echt voetballiedje", vat de 16-jarige Gouden Harp-winnaar samen. Volgende week komt zijn single 'Val aan' uit. Hiermee wil hij het Nederlands elftal een steuntje in de rug geven voor het WK voetbal in Duitsland.

Thomas is zelf 'kansloos' in het voetbal. "Verder dan vijf keer de bal hooghouden kom ik niet." De FC Twente-supporter kijkt wel graag naar de wedstrijden op televisie. Zijn favoriete voetballers zijn Dennis Bergkamp en Marco van Basten.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal zingt Thomas zijn lied driemaal live in De Kuip in Rotterdam, waar de wedstrijden op grote schermen te volgen zijn. "Er worden dertig- tot veertigduizend mensen verwacht. Dat wordt knallen." Het WK in Duitsland begint in juni. Ook Guus Meeuwis heeft al een voetballied geschreven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen