Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Na ruim 40 jaar weer Bollywood-films in Pakistan

Shownieuws

Pakistaanse filmfans kunnen voor het eerst sinds 41 jaar weer enkele Bollywood-films zien. Het is een gebaar van goede wil van president Pervez Musharraf.

Na ruim 40 jaar weer Bollywood-films in Pakistan

(Novum/AP) - Pakistaanse filmfans kunnen hun hart ophalen: voor het eerst sinds 41 jaar kunnen zij in Pakistaanse bioscopen weer enkele Bollywood-films zien. President Pervez Musharraf wil als gebaar van goede wil in de richting van New Delhi een aantal uitzonderingen maken op het verbod op Indiase films dat vlak voor de tweede Pakistaans-Indiase oorlog van 1965 werd ingesteld. Vorige week ging in Lahore 'Mughal e-Azam' (De Grote Mogul) in première en woensdag viel de eer te beurt aan 'Taj Mahal', de verfilming van een 17e-eeuws liefdesverhaal.

Voor de heldin uit 'Taj Mahal', Sonia Jehan, was het een droom die waarheid werd om in Pakistan bij de première van de film aanwezig te zijn. Jehan is de kleindochter van de beroemde Pakistaanse zangeres en actrice wijlen Noor Jehan. Jehan zei woensdag tegen verslaggevers zeer trots te zijn en de boodschap van de liefde te willen uitdragen.

Een woordvoerder van de Pakistaanse filmcensuur zei dat 'Mughal e-Azam' en 'Taj Mahal' mogen worden vertoond omdat de producenten van de films de opbrengst zullen schenken aan slachtoffers van de verwoestende aardbeving die Pakistan en India vorig jaar trof. Het algemene verbod op Indiase films zal voorlopig niet worden opgeheven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen