Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitse katholieken willen Popetown verbieden

Shownieuws

De katholieke kerk in Duitsland wil de uitzending van Popetown koste wat kost voorkomen. In de tekenfilm hopt de paus op een springstok door het Vaticaan.

Duitse katholieken willen Popetown verbieden

(Novum/AP) - De katholieke kerk in Duitsland verwerpt het compromis dat muziekzender MTV heeft voorgesteld in de kwestie rond Popetown, de omstreden tekenfilmserie over een kinderlijke paus. MTV Duitsland stelt voor de reacties af te wachten op de eerste aflevering volgende week woensdag. Het aartsbisdom van München wil de uitzending van de serie koste wat kost voorkomen, desnoods via een rechtszaak. Het voorstel van MTV wordt omschreven als een publiciteitsstunt.

In Popetown hopt de paus op een springstok door het Vaticaan. De tekenfilm draait om corrupte kardinalen en een infantiele paus, met de stem van de Amerikaanse comédienne Ruby Wax. Na protesten van katholieken besloot de Britse omroep BBC de serie in 2004 niet uit te zenden. MTV Duitsland wil dat nu alsnog doen.

Dinsdag maakte Joachim Hermann, een vooraanstaand lid van de Beierse christendemocratische partij CSU, bekend dat hij bij justitie een klacht tegen MTV heeft ingediend wegens belediging van het christendom.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen